Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Μια ξενάγηση στο blog


Στις μέρες μας η καθημερινότητά έγινε πολύπλοκη. Γρήγοροι ρυθμοί, ασαφής σχέσεις, έλλειψη επικοινωνίας και κατανόησης. Κυριαρχεί η αβεβαιότητα. Παλιές αξίες όπως σταθερές σχέσεις και εμπιστοσύνη έχουν καταρρεύσει.  Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να διαχειριστούν όσα τους συμβαίνουν. 
Σήμερα που οι διαπροσωπικές σχέσεις, περισσότερο από ποτέ, δοκιμάζονται οι άνθρωποι αισθάνονται συχνά την ανάγκη να κουβεντιάσουν για όσα τους απασχολούν, αναζητώντας αποτελεσματικές λύσεις.  
Άλλοτε είναι αρκετό να συζητήσουμε με τους κοντινούς μας ανθρώπους, τους φίλους μας ή τους γνωστούς μας.  Κάποιες φορές όμως χρειάζεται κάτι παραπάνω - η γνώμη ενός ειδικού.  Γιατί αρκετά συχνά όμως το θέμα που μας απασχολεί δεν θέλουμε να το μοιραστούμε με τους οικείους.   Ή άλλοτε χρειαζόμαστε μια πιο έγκυρη γνώμη.
Αποφάσισα λοιπόν να δημιουργήσω αυτό το blog για να συμπεριλάβω θέματα (Σκέψεις & Άρθρα), που το ύφος τους να ξεπερνά τη θεματολογία των Ανθρώπινων Σχέσεων.
Καθώς όμως διανύουμε μια εποχή, κατά την οποία οι αυθεντίες έχουν καταρρεύσει, την εποχή της συνδιαμόρφωσης των ιδεών και συνκατασκευής νοημάτων, αποφάσισα να δημιουργήσω ένα χώρο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων(Forum) ανάμεσα στους αναγνώστες. 
Αν και η πρόσβαση στην πληροφορία είναι πολύ εύκολη στις μέρες μας, μέσω του διαδικτύου, υπάρχουν φορές που επιθυμούμε να διαβάζουμε για ένα θέμα από κάποιο βιβλίο.  Σκέφτηκα να συμπεριλάβω μια Βιβλιοθήκηστην οποία ο αναγνώστης θα βρει προτάσεις αρχικά βιβλίων και στη συνέχεια ταινιών, τα οποία αξιοποιώ ως εργαλεία στη δουλειά μου.
Τέλος δημιούργησα μια σελίδα Επικαιρότητα, για να φιλοξενήσω αξιόλογες εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλους τους επισκέπτες του blog ή μερίδα αυτών.
Ας μιλήσουμε λοιπόν για όλα εκείνα που μας απασχολούν και ομορφαίνουν ή δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας, δίνουν ένα ξεχωριστό νόημα και κάνουν το ταξίδι μας στη ζωή μοναδικό.  Για όλα εκείνα που μπορεί να αποτελέσουν την αφορμή για να Επιδιώξουμε μια αλλαγή.  Μη διστάσετε να Επικοινωνήσετε μαζί μου για μια προσωπική κουβέντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέφτομαι ότι :